Kinga Kristó

22 December 2018

No Comments

Home News

EVENIMENTELE ,,MESE ROTUNDE,,

EVENIMENTELE ,,MESE ROTUNDE,,

În perioada  10.12.2018-12.12.2018, Camera de Comerț și Industrie Covasna şi-a deschis porțile pentru evenimentele ,,Masa Rotundă” , în domeniile menționate mai sus.

În domeniul auto evenimentul s-a desfășurat în data de 10.12.2018, având un număr de 26 de participanți.  Evenimentul a fost deschis de către coordonatorul Csiszér Csaba, el distribuind informațiile de bază despre Asociaţia Service-urilor Auto din Sfântu Gheorghe (ASASF) – Sepsiszentgyörgy-i Autoszerelök Egyesülete (SASZE). În cadrul evenimentelului, au fost discutate două probleme legate de şcolile profesionale. În primul rând,  faptul că elevii absolvenţi din gimnaziu sunt distribuiţi după medie, astfel scăzând şansa lor de a alege şcoala profesională şi  în al doilea rând lipsa motivaţiei de a învăţa o profesie. O altă temă dezbătută a fost problema însuşirii limbiilor străine care provine din structura si metodologia invăţământului profesional.

În data de 11.12.2018, din partea firmei Ariadne Impex Srl, reprezentat de către coodonatorul Pozna Dávid şi coordonatorul Kristó Gyula-András reprezentantul  firmei Kristo Srl, au oferit informaţiile de bază din domeniul mecanică şi despre structura stagiilor de practică pentru elevi unde numărul participanţiilor a fost peste 30, tema abordată fiind lipsa orelor de practică şi de asemenea inactivitatea eleviilor la orele teoretice.  În cadrul acestei etape a fost prezentată şi programa învăţământului românesc care nu corespunde cu normele moderne (prezente în ţările vestice) care cuprind orientarea profesională a elevilor. Concluzia: elevii absolvenţi au nevoie de o orientare profesională în aşafel încât să fie atraşi de ideea unei profesii.

În cadrul evenimentelului, au fost discutate două probleme legate de şcolile profesionale. În primul rând,  faptul că elevii absolvenţi din gimnaziu sunt distribuiţi după medie, astfel scăzând şansa lor de a alege şcoala profesională şi  în al doilea rând lipsa motivaţiei de a învăţa o profesie.

,,Masa Rotundă,, s-a încheiat cu prezentarea Asociaţia Service-urilor Auto din Sfântu Gheorghe (ASASF) – Sepsiszentgyörgy-i Autoszerelök Egyesülete (SASZE) – din domeniul electrotehnic, reprezentat de către  Csiszér Csaba, Președintele asociației. Tema dezbătută a fost problema discriminării elevilor din şcolile profesionale  de către elevii din liceele teoretice.

Toate cele 3 etape a evenimentul s-a bucurat de un succes în cadrul participanţilor, aceştia ajungând la decizia de a organiza astfel de dezbateri şi în perioada 25.02.2019-27.02.2019, împreună cu alţi invitaţi de la alte organizaţii.